Μια μάσκα μα ποια μάσκα? (vol.2) - make up your dayz

Μια μάσκα μα ποια μάσκα? (vol.2)

Ποτέ δε μου άρεσαν οι Απόκριες. Με φόβιζαν οι μάσκες 'γέρος', 'κλόουν', 'βαρύς κι ασήκωτος', 'πεταλουδίτσα', 'νεραϊδούλα', 'γουρουνάκι' ακόμα και του αρλεκίνου. Τα πρόσωπα φαίνονται άκαμπτα με μια συνεχή έκφραση θυμού, αγωνίας, απορίας ή χαράς. Ειδικά αυτό το κολλημένο χαμόγελο ήταν που με ανατρίχιαζε. Μεγαλώνοντας άρχισα να τις συμπαθώ. Ειδικά όταν ανακάλυψα τις άλλες, τις καλές μάσκες, αυτές που βοηθάνε στον καθαρισμό, στην ενυδάτωση, στη λάμψη και στην υγεία του δέρματος. Κι ας πρέπει να μένω ανέκφραστη όταν τις φοράω. Άλλωστε 15 λεπτά είναι μόνο. 







Την εταιρεία pure elements τη γνώρισα σχετικά πρόσφατα, όταν τα κορίτσια από το Beautystore Θεσσαλονίκης μου έκαναν δώρο ένα ενεργειακό αρωματάκι (αναλυτικό review προσεχώς!). Είναι γερμανική και δυστυχώς όλες οι ετικέτες τους είναι γραμμένες στα γερμανικά, επομένως εάν δε γνωρίζεις τη γλώσσα συγκρατείς μόνο ένα 'μάσκα προσώπου'. Συγκράτησα όμως κάτι παραπάνω από αυτό το προϊόν! Ενεργειακή μάσκα προσώπου με ρυζάκι και χαλαζία για να ρέει ελεύθερα η ενέργεια chi! Αμέ! Στη σύστασή της έχει λάδι argan και είναι πολύ απαλή, σαν κρέμα προσώπου με κόκκους πολύ ελαφρύς και μικρούς. Δεν ξέρω εάν είναι μάσκα καθαρισμού, εγώ τη χρησιμοποιώ πάντως για ενυδάτωση! Η μυρωδιά της παραπέμπει σε κάτι πράσινο (οικολογικό-χλωρό-καθαρό), σου δίνει την αίσθηση αναζωογόνησης, το πρόσωπο μένει ενυδατωμένο οπότε δε χρειάζεται κάποια κρέμα επιπλέον, και την αφήνεις όση ώρα νομίζεις. Η συσκευασία γράφει 20 λεπτά, αλλά λόγω της υφής και της μυρωδιάς της πάντα την αφήνω λιγάκι παραπάνω!! Χρειάζεται πολύ μικρή ποσότητα επειδή είναι ιδιαίτερα παχύρρευστη και είναι ιδανική ακόμα και για πολύ πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες! Αν θα τη συνέστηνα? Σε εσένα που ψάχνεις κάτι διαφορετικό, σε εσένα που ψάχνεις κάτι alternative και ενεργειακό και σε εσένα που έχεις ευαίσθητο δέρμα, ναι! Ανεπιφύλακτα!



Τη Juliette Armand νομίζω τη γνωρίζετε οι περισσότερες, τουλάχιστον όσες έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε την έκθεση αισθητικής. Εγώ εκεί τη γνώρισα και παραμένω πιστή τουλάχιστον στη συγκεκριμένη μάσκα προσώπου. Είναι η chocolate sensi mask, μια μάσκα ενυδάτωσης και λάμψης για το πρόσωπο που δεν θέλεις να την αφαιρέσεις, επειδή έχει το πιο γλυκό, υπέροχο και μοναδικό άρωμα σοκολάτας! Είναι μια πολύ πλούσια μάσκα, 'πυκνή' στη σύσταση και σύνθεσή της, θέλει προσοχή στο ξέβγαλμα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να κάνεις το μπάνιο χάλια, και όσο τη φοράς μπορείς να κερδίσεις και τα οφέλη της αρωματοθεραπείας, καθώς η μυρωδιά δε φεύγει και δεν αλλοιώνεται. Αντιθέτως νομίζω ότι παραμένει στο δέρμα μου ακόμα και μετά την αφαίρεσή της! Κάνει καλή δουλειά όσον αφορά την ενυδάτωση και τη λάμψη, εάν όμως έχεις λιπαρό δέρμα καλύτερα να μην την εφαρμόζεις πολύ συχνά.



Και την εταιρεία Medica 120 τη γνώρισα στην έκθεση αισθητικής, και έχει το πιο τέλειο γαλάκτωμα προσώπου με άρωμα μπανάνα (το έχω αναφέρει εδώ). Η μάσκα μας τα χάλασε λιγάκι. Αρχικά έδωσα μάχη, καθώς ήθελα μια μάσκα που να μυρίζει όμορφα, και η πωλήτρια αφού με αυστηρό τόνο μου επεσήμανε ότι αυτό δεν είναι κριτήριο να επιλέγουμε μάσκα προσώπου, μου υπέδειξε την tonifiante multiples synergies. Δεν ξέρω για ποιο λόγο την αγόρασα, ενώ κανονικά θα έπρεπε να φύγω, και δεν έχω καταλάβει και τι ακριβώς κάνει αυτή η μάσκα. Γράφει ότι είναι για πρόσωπο και σώμα. Την έχω εφαρμόσει αρκετές φορές στο πρόσωπο, αλλά δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα εάν είναι μάσκα καθαρισμού, ενυδάτωσης, λάμψης ή θρέψης. Μπορεί να είναι λίγο απ' όλα μπορεί και τίποτα από τα παραπάνω. Δε μου έχει προκαλέσει αλλεργία, κοκκινίλα, ενόχληση ή κάτι παρόμοιο, αλλά δεν έχω δει και κάποια διαφορά στο πρόσωπό μου. Θα τη δοκιμάσω και στο σώμα, μήπως εκεί αλλάξει η τύχη μου. Διαφορετικά θα βρει χρήση ως μάσκα ποδιών, καλοκαίρι είναι, η περιποίηση ποδιών έχει την τιμητική της! Εάν κάποιος έχει τύχει να δοκιμάσει το συγκεκριμένο προϊόν ας με ενημερώσει, μήπως καταλάβω κι εγώ τι συμβαίνει..




Για το τέλος άφησα τη μάσκα αργίλου της Aesop. Πρόκειται για μια αντιοξειδωτική μάσκα καθαρισμού με άργιλο για το πρόσωπο, και συγκεκριμένα για κανονικές, μικτές ή λιπαρές επιδερμίδες. Είναι από τις καλύτερες μάσκες που έχω δοκιμάσει ποτέ! Χρειάζεται μικρή ποσότητα, την εφαρμόζεις στο πρόσωπο, περιμένεις ένα 10λεπτο περίπου όσο πιο ακίνητη και ανέκφραστη γίνεται και την ξεπλένεις με νερό. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις δει το πρόσωπό σου πιο φρέσκο και καθαρό! Δυστυχώς τη χρησιμοποιώ σπάνια, γιατί οι πληροφορίες που έχω λένε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει σταματήσει να προμηθεύει στην Ελλάδα, επομένως την εφαρμόζω μόνο σε περιπτώσεις που το δέρμα μου φαίνεται θαμπό και καταταλαιπωρημένο. Εάν τη βρεις κάπου, αξίζει να τη δοκιμάσεις και ενημέρωσε κι εμένα γιατί την ψάχνω απεγνωσμένα!! Είναι ίσως η πιο αποτελεσματική, δραστική και 'επαγγελματική' μάσκα που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ! Δοκίμασε και θα καταλάβεις τι εννοώ!

Υ.Γ.1 Πέρασαν χρόνια για να καταλάβω ότι δεν ήταν οι μάσκες που με φόβιζαν αλλά αυτό που κρυβόταν από πίσω. Και κυρίως το ότι δεν ήξερα τι κρύβεται από πίσω.
Υ.Γ.2 Δυστυχώς ανακαλύπτοντας το αποφάσισα ότι σε κάποιες περιπτώσεις προτιμώ το παγωμένο χαμόγελο της μάσκας, γιατί το αληθινό προσωπείο με ανατριχιάζει περισσότερο.

8 σχόλια :

  1. Πολύ όμορφο και ενδιαφέρον post :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη Juliette Armand την εκτιμώ πολύ ως εταιρία και η συγκεκριμένη μάσκα βρίσκεται ήδη στη wishlist μου! Μα έχει σοκολάτα.. πώς να μην είναι;; Όσο για την Aesop, ζηλεύω τόοοοσο πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εφόσον είσαι σοκολατομανής τότε πρέπει οπωσδήποτε να την πάρεις!! Είναι πρώτη φορά που δοκιμάζω προϊόν της Aesop και με άφησε άφωνη! Είναι καταπληκτική, βάλσαμο για τα λιπαρά δέρματα!

      Διαγραφή
  3. Δεν έχω δοκιμάσει καμία από αυτές, θα ήθελα όμως να δοκιμάσω την Aesop! Μα γιατί σταματάνε τις καλύτερες εταιρείες;;; Ποτέ δε θα το καταλάβω αυτό! Φιλάκια Βίλλυ μου :) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα!! Ρωτάς κάποια που με όποιο άρωμα έχει κολλήσει έχει σταματήσει να κυκλοφορεί! Δεν ξέρω, αλλά έχω αρχίσει να το παίρνω προσωπικά! Κινδυνεύω να καταντήσω κουραστική που το λέω συνέχεια, αλλά aesop και ξερό ψωμί!! Όπου τη βρείτε κορίτσια να την πάρετε και να με ειδοποιήσετε κι εμένα! Τουλάχιστον στο δικό μου δέρμα βλέπω τρομερή διαφορά που διαρκεί για μέρες! Φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
    2. Άπαπα να μη σου αρέσουν δηλαδή τα αρώματα που μου αρέσουν γιατί δε μας βλέπω καλά χαχαχα! Δεν έχεις ψάξει online αν υπάρχει η aesop;

      Διαγραφή
    3. δυστυχώς μόνο στο ebay και δεν εμπιστεύομαι πολύ για να προχωρήσω σε παραγγελία..

      Διαγραφή

Έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα προΊόντα; Γράψε μου τη γνώμη σου!

Brands List

BRANDS LIST
Copyright © make up your dayz. Made with by OddThemes