Πες μου που μένεις να σου πω ποιος είσαι...! - make up your dayz

Πες μου που μένεις να σου πω ποιος είσαι...!

Το συγκεκριμένο θέμα του post δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Για την ακρίβεια δεν είναι καθόλου πρωτότυπο. Η Lifo ή Athens Voice (δεν είμαι σίγουρη) συχνά πυκνά δημοσιεύουν κάτι αντίστοιχο, όπως και η Στέλλα έχει κάνει μια παρουσίαση της γειτονιάς της που με έκανε να θέλω να μετακομίσω.
Εγώ ζω στο Αιγάλεω και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μπορεί και να το αποχωριζόμουν. Οκ, έχουμε 2 σταθμούς μετρό (μην ξανακούσω ότι ο σταθμός Αγ. Μαρίνα είναι στο Χαϊδάρι), περνάνε άπειρα λεωφορεία προς όλες τις κατευθύνσεις, έχουμε 2 Τ.Ε.Ι. (Αθήνας και Πειραιά, αν και ανήκουν στα σύνορα της πόλης), πολλές ιδιωτικές σχολές και εργαστήρια ελεύθερων σπουδών, πολλούς φοιτητές, μαγαζιά, έχουμε ζωή! Δυστυχώς δεν έχουμε νυχτερινή ζωή, αλλά το κέντρο-με τη βοήθεια των 2 σταθμών μετρό που λέγαμε- είναι σε απόσταση αναπνοής (δεν παραπονιέμαι). Με το πέρασμα των χρόνων μπορώ να πω ότι -σχεδόν- την αγάπησα την πόλη μου, βοήθησε βέβαια και η νεανική επιχειρηματικότητα!

9+1 λόγοι που με τα χρόνια -σχεδόν- το αγάπησα. Ή τουλάχιστον δεν σκέφτομαι να μετακομίσω.








1. Λέγεται qahwa είναι στη Μάρκου Μπότσαρη κι έχει τον καλύτερο καφέ της πόλης (της Αθήνας) και χωρίς να υπερβάλω. Έχει έναν φανταστικό κηπάκο με parking σκύλων, αιώρα (μπορείς και να καθίσεις εννοείται) απίστευτες ποικιλίες καφέ, και κατά διαστήματα limited edition αλκοολούχα (μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων). Κι επειδή είσαι coffee junkie έχει και πακετάκια καφέ που μπορείς να πάρεις στο σπίτι σου (για να πίνεις όλη μέρα)! Α! Και οπωσδήποτε να συνδυάσεις τον καφέ σου με την σπιτική μηλόπιτα (τη φτιάχνει η μαμά του Δημήτρη). Αν είσαι από την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών όλο και κάποιο γνωστό σου θα πετύχεις, καθώς είναι σημείο αναφοράς.  





2. Βρίσκεις πολλά χαρούμενα cafe με πολύχρωμες καρεκλίτσες και τραπεζάκια και πάγκους πικ-νικ, όμορφες μουσικές και σπιτική lemon-pie (Claξons, νέα άφιξη που πρόλαβα κιόλας να αγαπήσω, επίσης στη Μάρκου Μπότσαρη!!). Κάνεις κι ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα στην ημέρα σου!





3. Έχουμε και bubble tale! Αμέ!! Αυτό το υπέροχο μικρό μαγαζάκι με ζαχαρωτά, γλυκά ποπ-κορν κι εννοείται τα δροσερά bubble tea που σε κάνουν να "λυγίζεις" και τα "τσουφ τσουφ" που κάνουν οι φουσκίτσες όταν σκάνε σε κάνουν να ξεχνάς και τις μικροαναποδιές της μέρας σου. Το καλύτερο δεν στο'πα: δεν χρειάζεται να σε απασχολούν οι θερμίδες, αφού τα προϊόντα τους είναι φυσικά (ίσως όχι τα "oreo pops" αλλά τα τσάι σίγουρα)! Μπορείς να πάρεις το ρόφημά σου "στο χέρι", μπορείς όμως και να καθίσεις (έχει κι ωραία τραπεζάκια στον πεζόδρομο), άλλωστε το περιβάλλον είναι πολύ φιλικό, ζεστό και παιχνιδιάρικο κι αν μη τι άλλο θα βγάλεις και ωραίες φωτογραφίες για το instagram! A! Αν είσαι φοιτητής/σπουδαστής έχεις έκπτωση 10% στα bubble tea! Ακόμα να έρθεις??



4. Έχουμε και cap cap (εσείς δεν έχετε, ε???) Λόγος για να μετακομίσεις στο Αιγάλεω.





5. Είπαμε, μπορεί να μην έχουμε νυχτερινή ζωή, είμαστε φημισμένοι όμως για τα ρακάδικά μας! Οι photos τραβήχτηκαν πρωινές ώρες για ευνόητους λόγους. Σάββατο βράδυ γίνεται το αδιαχώρητο, τις καθημερινές είναι πολύ καλύτερα. Σε αυτό τον πεζόδρομο βρίσκονται γύρω στα 10 μαγαζιά, αλλά σε όλη την πόλη μπορείς να βρεις διάσπαρτα παντού. Και το ένα είναι καλύτερο από το άλλο (ναι, τα έχω τιμήσει όλα με την παρουσία μου).


6. Έχουμε και πολλούς πεζόδρομους που συνήθως είναι meeting point της πόλης μας! Καλό για τους πεζούς κακό για τους οδηγούς. Οι πεζόδρομοι βέβαια πάνε πακέτο με τα αποτσίγαρα, αλλά κι αυτά έχουν την ιστορία τους (υπολογίζεις το στήσιμο που έφαγε κάποιος).



7. Όταν στο κέντρο της πόλης έχεις αυτό το πάρκο, δεν έχεις καμία δικαιολογία να μην κάνεις γυμναστική. Βγαίνεις, πας στο πάρκο, τρέχεις, "ιδρώνεις τη φανέλα" και μετά χτυπάς και μια σοκολατίτσα στην "Αλέα". Τι? Να μην επιβραβεύσεις τον εαυτό σου για την προσπάθεια??






8. Το φαρμακείο της Μίνας Μαύρου δεν είναι φαρμακείο. Είναι "μπουτίκ φαρμάκων"! Αρχικά δεν έχεις κανένα λόγο ανησυχίας για το ποια φαρμακεία εφημερεύουν, καθώς είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Σάββατο 8.00-23.00. Δεύτερον σου τελειώνει η ενυδατική? δεν πανικοβάλεσσαι, γιατί πάρα πολύ συχνά κάνει προσφορές σε διάφορα προϊόντα 30% (όπως κάνουν τα Sephora). Τρίτον, αν δεν έχεις καταλήξει στο ποια προϊόντα σου ταιριάζουν, πας μια βόλτα και τα παιδιά σε ενημερώνουν για όλα τα προϊόντα και σου προτείνουν αυτό που ταιριάζει μόνο σε σένα. Τέταρτον, αν δεν είσαι σίγουρη και θέλεις να δοκιμάσεις πριν πάρεις, θα σου δώσουν ένα τόνο δειγματάκια (και μετά θα επιστρέψεις για να αγοράσεις αυτό που σου πρότειναν αρχικά). Πέμπτον πας για ένα Panadol και φεύγεις με μια λοσιόν, ένα καθαριστικό προσώπου, ένα αντισηπτικό και πέντε αντηλιακά (έχουν συνέχεια προσφορές και δε γίνεται να κρατηθείς). Έκτον, όταν ξαναπάς θα σε θυμούνται. 




9. Είναι ο παραδοσιακός κρητικός φούρνος της Κ. Βαγγελίτσας. Λυχναράκια, ανεβατά, πιτάκια όλων των ειδών, σφακιανές κι ότι άλλο βγάζει η Κρήτη και τα χεράκια της. Μου αρέσει γιατί είναι δυναμική και μερακλού. Και γι' αυτό μου αρέσει κι ο φούρνος της!

10. Όσο και να γκρινιάζω δύσκολα αποχωρίζομαι το μέρος που μεγάλωσα. Εσύ που είσαι καρκίνος, νομίζω με καταλαβαίνεις!

Υ.Γ.1.Έχουμε και Μικέλ. Λόγος να φύγεις από το Αιγάλεω.
Υ.Γ.2 Ελπίζω να πρόσεξες ότι αλλάξαμε εμφάνιση και βγάλαμε τα ροζ μας για να βάλουμε τα κόκκινά μας! Μεγαλώσαμε βλέπεις..









14 σχόλια :

  1. Με κέρδισες και μόνο από το cap cap :D
    Φαίνεται όμορφη περιοχή και η καλή συγκοινωνία είναι μεγάλο θετικό!!
    Υπέροχη ιδέα κοπέλα μου για post!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ιδέα δεν ήταν 100% δική μου, όπως αναφέρω στην αρχή, το είδα στη Στέλλα και ζήλεψα!! Χαχαχα! το cap cap πάντα είναι πειρασμός, αλλά απ'όσο ξέρω και στη Θεσσαλονίκη έχετε πολλούς θησαυρούς!! Αλλά εδώ που τα λέμε είναι ευκαιρία να έρθεις Αθήνα!

      Διαγραφή
  2. Τι ωραιο ποστ! Τιποτα δε σας λειπει :) Πολύ ωραια περιοχη και μόνο για το cap cap και το ωραιο παρκο, εγώ ερχόμουν! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μας λείπει νυχτερινή ζωή, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε κι όλα..!! Το πάρκο είναι όντως πανέμορφο και πολύ μεγάλο (έχει και γήπεδα)!

      Διαγραφή
  3. Μου αρέσει πολύ το post!
    Η παρουσίαση κυρίως,είναι υπέροχη!
    Η περιοχή που μένεις,φαίνεται πολύ όμορφη <3

    Φιλιά,Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! δεν ξέρω αν είναι όμορφη η περιοχή μου, αλλά σίγουρα έχει πολύ όμορφα σημεία τελικά!!! θέλω όμως να δω και τις δικές σας!! Γρήγορα στους δρόμους για φωτογραφίες!

      Διαγραφή
  4. Τι όμορφη ανάρτηση!! Η κάθε περιοχή έχει και τα δικά της καλά!! Τρελαίνομαι για τα μεγάλα πάρκα!! Και το cap cap λατρεία!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ!! σίγουρα κάθε μέρος έχει τον δικό του χαρακτήρα! Το πάρκο πρέπει να το δεις, είναι άλσος για την ακρίβεια και έχει πολύ μεγάλη έκταση, αλλά είμαι και λίγο τεμπέλα οπότε δεν το έχω αξιοποιήσει κατάλληλα!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραίο το Post σου πραγματικά!
    Με έκανες να σκεφτώ τι έχει και η δική μου πόλη που με κρατάει εδώ και δε σκέφτομαι να μετακομίσω για κανένα λόγο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ!! Όπου και να ζει κάποιος μπορεί να βρει κρυμμένους θησαυρούς!! φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  6. Καλησπερα συμπατριωτισσα..Εκπλησσομαι που ενω σε διαβαζω τοσο καιρο, μαθαινω πως εισαι απο την πολη μου!Ανεβηκε το Αιγαλεω αρκετα..Μια χαρα ειναι κι ας ολοι εχουμε κρυφο ονειρο να μενουμε στο Δασος Χαιδαριου...Μην το υποτιμουμε..Αν κι εγω απογοητευομαι πολλες φορες απο τις συνθηκες, το αγαπω...Φιλιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαα!! Μη νομίζεις και το Δάσος απλά μια μεγάλη ιδέα είναι και τίποτα παραπάνω! άσε που εμείς έχουμε και καλή συγκοινωνία τουλάχιστον (εκεί ένα 803 κάθε 3 ώρες)! φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  7. Μια άλλη άποψη οτι τα καλύτερα μαγαζιά δεν βρίσκονται μέσα σε πολυκαταστήματα και Mall αλλά δίπλα απο την πόρτα μας!!!
    Τα παραπάνω σημεία είναι άξια αναφοράς και το ξέρουμε όλοι!!
    Εγώ θα πώ οτι ούτε η νυχτερινή ζωή λείπει απο το Αιγάλεω!!! Για ψάχτε το... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τώρα με έβαλες στο τρυπάκι να αρχίσω να ψάχνω για bars (ειλικρινά εκτός από το χρυστοστόμιο και το feel good δεν βρίσκω άλλα..) περιμένω προτάσεις!!!

      Διαγραφή

Έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα προΊόντα; Γράψε μου τη γνώμη σου!

Brands List

BRANDS LIST
Copyright © make up your dayz. Made with by OddThemes