Μου έβγαλες το λάδι!! - make up your dayz

Μου έβγαλες το λάδι!!

Έκφραση που χρησιμοποιείται για να δηλώσει την ταλαιπωρία που σου προκαλεί κάποιος. Κυρίως ψυχολογική. Στη σωματική ταλαιπωρία συνήθως λέμε "Τα' φτυσα". Και αν είναι κάτι που δεν αντέχω σε αυτή τη ζωή είναι η ταλαιπωρία. Και αυτούς που στην προκαλούν. Κι επειδή δυστυχώς δεν μπορώ να την αποφύγω σε όλους τους τομείς (πάντα θα υπάρχει κάποιος να μου βγάζει το λάδι), τουλάχιστον την αποφεύγω στη φροντίδα του δέρματός μου. Πώς? Μα φυσικά με λάδι! Γιατί για να ξορκίσεις το κακό πρέπει να το αντιμετωπίσεις με τα ίδια όπλα.


Τα λάδια περιποίησης γενικά είναι παρεξηγημένα από πολύ κόσμο. Ίσως κι από εσένα. Μπορεί να πιστεύεις ότι θα επιβαρύνουν το ήδη λιπαρό δέρμα σου ή τα ήδη λιπαρά μαλλιά σου. Κι όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ενδείκνυνται και για λιπαρές επιδερμίδες, καθώς προσφέρουν την απαραίτητη υγρασία χωρίς να επιβαρύνουν ή να "μπουκώνουν" το δέρμα.


Αρχικά όλη η ιστορία με τα λαδάκια ξεκίνησε από τα προϊόντα περιποίησης σώματος. Όταν ακόμα ήμασταν διστακτικές άρχισαν να κυκλοφορούν τα ξηρά λάδια σώματος. Και πώς να αντισταθείς σε αυτές τις εκπληκτικές μυρωδιές που παραμένουν αναλλοίωτες στο σώμα σου όλη τη μέρα? Γι' αυτό πρόσεξε ποια μυρωδιά θα επιλέξεις. Για το Nuxe Huile Prodigieuse δεν θα πω πολλά γιατί έχω καταντήσει γραφική, μπορείς να διαβάσεις αναλυτικό review εδώ και εδώ. Το πρώτο μπουκάλι που εμφανίζεται στη φωτογραφία είναι λάδι σώματος από αρωματοπωλείο. Τα αρωματοπωλεία έχουν γίνει τόσο μεγάλο trend που σε κάθε γωνία θα βρεις κι από ένα. Και όλα έχουν διαθέσιμα λάδια σώματος. Το συγκεκριμένο είναι ελαφρύ στο δέρμα, στεγνώνει αμέσως και έχει την πιο ονειρεμένη μπισκοτένια μυρωδιά. Πριν προχωρήσεις όμως στην αγορά κάποιου λαδιού από αρωματοπωλείο, καλύτερα να το δοκιμάσεις, γιατί η σύσταση διαφέρει από κατάστημα σε κατάστημα. Το rose hip oil της Neal's Yard είναι λάδι προσώπου. Ναι λάδι προσώπου. Και ναι, για λιπαρές επιδερμίδες. Και περισσότερο ενδιαφέρον έχει η χρήση του. Μπορείς να το εφαρμόσεις το πρωί μετά τον καθαρισμό του προσώπου. Στεγνώνει στο πι και φι και αμέσως μετά εφαρμόζεις το make up σου χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα απολύτως. Κάνει το δέρμα απίστευτα απαλό, φωτεινό και εάν έχεις σημεία που έχουν ξεφλουδίσει λιγάκι, θα τα δεις να εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις το βράδυ πριν τον ύπνο, ακριβώς όπως θα έβαζες την ενυδατική σου. Προσοχή όμως. Δεν θα εφαρμόσεις και το λάδι και την ενυδατική. Είναι πλεονασμός! Σε περίπτωση που το χρησιμοποιήσεις το βράδυ πριν τον ύπνο, θα δεις θεαματική διαφορά στην υφή και την όψη του προσώπου σου. Επίσης μπορείς να το εφαρμόσεις σε σκληρά σημεία του σώματός σου (αγκώνες, παρανυχίδες, γόνατα), αλλά δεν θα σου συνιστούσα να καταναλώσεις το συγκεκριμένο προϊόν εκεί. Βρες κάποιο άλλο λάδι για αυτή τη δουλειά. Το μοναδικό αρνητικό είναι η μυρωδιά του. Δεν μυρίζει τριαντάφυλλο, αλλά κάτι λίγο πιο βαρύ που προσωπικά δεν το αντέχω πολύ. Ευτυχώς όμως μετά από λίγα λεπτά παύει να μυρίζει. Ή τουλάχιστον το έχω συνηθίσει και δεν το καταλαβαίνω πια..


Για τα μαλλιά τα λάδια είναι must. Είμαι σίγουρη ότι κι εσύ τα χρησιμοποιείς. Προσωπικά τα αλλάζω πιο συχνά κι από τα κραγιόν, οπότε δε μένω πιστή σε ένα. Το Μythic Οil της L' Oreal έχει την πιο απίστευτη μυρωδιά! Αυτή που θέλεις να μυρίζουν τα μαλλιά σου συνέχεια. Τα ενυδατώνει πολύ καλά, τα κάνει απαλά, γυαλιστερά, αν και τα δικά μου τα φριζάρει λίγο. Του το συγχωρώ όμως γιατί μυρίζει υπέροχα! Το Matrix Oil Wonders είναι προϊόν κομμωτηρίου. Το έλαιο murumuru (?) από τον Αμαζόνιο δεν ξέρω ποιο είναι, αλλά μάλλον κάνει καλή δουλειά, αφού καταπολεμά το φριζάρισμα, κάνει τις μπούκλες μου πιο ελαστικές, αλλά και όταν αποφασίσω να ισιώσω τα ταλαίπωρα μαλλιά μου, τότε φαίνονται γυαλιστερά και λαμπερά! Το gliss hair repair της Schwarzkopf το ανακατεύω συνήθως με τη μάσκα μαλλιών. Υποτίθεται ότι δίνει ένα touch λάμψης παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι έχουν ζωντανέψει αρκετά τα μαλλιά μου, αλλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά ποιο από όλα τα λάδια ευθύνεται για αυτό! Να και μια καλή δικαιολογία για να τα χρησιμοποιώ ταυτόχρονα!

Υ.Γ.1. Και μη μου πεις ότι δεν είσαι εξοικειωμένη με τα λάδια. Είμαι σίγουρη ότι τουλάχιστον μια φορά έχεις χρησιμοποιήσει ελαιόλαδο για τα νύχια σου. Και αμυγδαλέλαιο στο δέρμα σου. Και δαφνέλαιο στις βλεφαρίδες σου.
Υ.Γ.2. Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου λάδι?





2 σχόλια :

  1. Αγαπώ το λάδι καρύδας που είναι πολύ χρηστικό κ για τα μαλλιά το αγαπημένο μ είναι της wella extrodinary oil!! Της nuxe δεν το έχω δοκιμάσει και ξέρω ότι θα το λατρεύα λόγω μυρωδιάς αλλά το βρίσκω ακριβό. Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λάδι της Wella extraordinary oil είναι και δικό μου αγαπημένο! Το λάδι καρύδας δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, βέβαια έχω ακούσει/διαβάσει τέλειες κριτικές οπότε πρέπει να μπει σε προτεραιότητα!! Το Nuxe είναι ακριβό (μπορείς να το πετύχεις σε προσφορά) αλλά είναι το guilty pleasure μου!! χαχαχα! πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή

Έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα προΊόντα; Γράψε μου τη γνώμη σου!

Brands List

BRANDS LIST
Copyright © make up your dayz. Made with by OddThemes