Μια μάσκα μα ποια μάσκα? - make up your dayz

Μια μάσκα μα ποια μάσκα?

-''Τι εννοείται δεν- κάνει- για- το- πρόσωπό- σας??''
-''Εεεεε... (τραύλισμα) εενοώ ότι ίσως να δοκιμάζατε μια άλλη μάσκα λίγο πιο ενισχυμένη.. (καθώς έλεγε τα τελευταία λόγια χαμήλωνε και τον τόνο της φωνής της σαν να μην ήθελε να το ακούσω)'' --''Δηλαδή??''
-''Εεεε... (πάλι τραύλισμα) να... αυτή που προσφέρει και λάμψη στο κουρασμένο δέρμα!'' Κουρασμένο δέρμα??? ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ??? Αυτό δεν έπρεπε να το πει... Πήρα ένα κουτάκι Panadol (ντροπή να φύγω από το φαρμακείο με άδεια χέρια.. καταλαβαίνετε..) και γύρισα στο σπίτι παρέα με το κουρασμένο μου δέρμα..
Την επόμενη μέρα πήγα σε άλλο φαρμακείο- άνετη και συνειδητοποιημένη- για να πάρω τη μάσκα που μου πρότεινε η προηγούμενη φαρμακοποιός (δεν πήγα στο ίδιο για να μην παραδεχτώ την ήττα μου).
-''Ααα όχι.. Αυτή δεν είναι κατάλληλη για σας! Δοκιμάστε αυτή καλύτερα που εξαλείφει τα μαύρα στίγματα και καταπραΰνει τις κοκκινίλες!''
Και μαύρα στίγματα ΚΑΙ κοκκινίλες?? Και κάπου εκεί είναι που έπαθα κρίση ταυτότητας. Έφυγα- εννοείται- με ένα κουτάκι Depon αναβράζον και αποφάσισα να αφήσω τα φαρμακεία για τον επόμενο μήνα.. Το stock με τα παυσίπονα στο ντουλάπι με καλύπτει για δύο χρόνια.. Έτσι κατευθύνθηκα στο Hondos όπου καμία υπάλληλος δε δίνει σημασία στο κουρασμένο μου δέρμα με μαύρα στίγματα και κοκκινίλες (και άλλα που θα ανακάλυπτα στη συνέχεια!!). Και πήρα αυτό που μου έκανε κλικ! 

Έτσι λοιπόν ξάπλωσα στον καναπέ μου και ξεκίνησα να δοκιμάζω τις μάσκες μου! Κάπως έτσι!

Μόνο που ευτυχώς δεν υπήρχε κανένας άντρας εκεί κοντά για να τρέξει πανικόβλητος!!





Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι το δέρμα μου είναι κανονικό με τάση λιπαρότητας στη ζώνη Τ. Επομένως οι μάσκες που ακολουθούν είναι κυρίως για τα μαύρα στίγματα, ενώ δεν δοκίμασα κάποια  που να απευθύνεται αποκλειστικά σε ξηρά δέρματα ή ευαίσθητα.

Tokalon, Honey- Almond: μία μάσκα, που όπως περιγράφει, καταπολεμά τη λιπαρότητα και αφαιρεί το σμήγμα. ok.. μυρίζει πολύ ωραία, κάνει το δέρμα απαλό (μάλλον επειδή περιέχει το μέλι) αλλά μέχρι εκεί. Ωστόσο δε μου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα (φαγούρα, κοκκινίλες κτλ.)

Montagne Jeunesse, Skin Polisher γάλα- μέλι: απαλό πήλιγκ προσώπου, πολύ απαλό όμως. Ούτε εδώ ενθουσιάστηκα. Αυτό υπόσχεται ότι αφαιρεί τα μαύρα στίγματα. Και μένει στις υποσχέσεις. Είναι κατάλληλο, όπως γράφει, για καθημερινή χρήση (και όντως αφού είναι ελαφρύ σαν ένας αφρός καθαρισμού) αλλά δεν ξέρω ποιος ο λόγος να το χρησιμοποιήσετε καθημερινά, αφού δεν έχει και καμία σπουδαία δράση..

Montagne Jeunesse, Peel- Off Masque, αγγούρι: Εδώ κάτι γίνεται. Είναι μάσκα η οποία δεν αφαιρείται με νερό, απλά την ξεφλουδίζουμε μόλις στεγνώσει και βγαίνει. Όντως ένιωσα το πρόσωπό μου πιο δροσερό και ελαφρώς πιο αναζωογονημένο. Θα την ήθελα λίγο πιο παχύρρευστη.

Δεν έμεινα πολύ ικανοποιημένη, αλλά από την άλλη δεν μου δημιούργησαν και κάποιο πρόβλημα. Βέβαια δεν είμαι απόλυτα σίγουρη ότι θα το πρότεινα σε κοπέλες με ευαίσθητα δέρματα. Ίσως αν κάποια στιγμή ήθελα να παίξω και με άλλα αρώματα να δοκίμαζα και τα υπόλοιπα, αλλά δεν μπαίνουν στη λίστα με τα αγαπημένα..


Μετά τα Hondos πήγα μια βόλτα στα HnM. Όχι για μάσκες, αλλά για να δω την ανοιξιάτικη συλλογή. Το μάτι μου όμως πάλι εκεί έπεσε! Και αποφάσισα να δοκιμάσω, αφού είχα δοκιμάσει και τα lip balms την προηγούμενη σεζόν είπα να επεκταθώ! Το scrub με τη ζάχαρη μου άρεσε! Είχε μια γλυκιά μυρωδιά , θύμιζε ζαχαρωτό, καθάριζε πολύ ωραία το πρόσωπο και η υφή του όπως έπρεπε για ένα σωστό scrub! Εντάξει δεν συγκρίνεται με αντίστοιχα ανάλογων brands, όμως αν σκεφτείτε ότι δεν είναι εταιρεία που ειδικεύεται στα καλλυντικά, τα πήγε αρκετά καλά! Η μάσκα περιείχε σμέουρο, μάνγκο, βερίκοκο, ροδάκινο και ρόδι και όλα αυτά μαζί δημιούργησαν ένα άρωμα πολύ έντονο. Υπερβολικά έντονο θα έλεγα. Αυτό με χάλασε λίγο. Υπόσχεται ότι καθαρίζει τους φραγμένους πόρους και δίνει απαλότητα στο δέρμα. Χμ... δε νομίζω να το ξαναδοκίμαζα γιατί μετά τη χρήση το πρόσωπό μου ελαφρώς (ελαφρώς όμως) κοκκίνισε. Ίσως να είχα ευαισθησία σε κάποιο από τα συστατικά του τα οποία- κακώς- ποτέ δε διαβάζω... Ωραία και τα φακελάκια ομορφιάς από τα HnM αλλά περισσότερο για το fun της υπόθεσης ή για ένα beauty party με τις φίλες σας! 


Δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω ένα post για μάσκες ομορφιάς αν δεν ανέφερα και τις μάσκες της apivita φυσικά! Αριστερά η μάσκα ενυδάτωσης με μέλι. Προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα, αν και δεν θα τη χρησιμοποιούσα συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα (ίσως και πιο αραιά) γιατί φοβάμαι ότι θα εντείνει το όποιο πρόβλημα λιπαρότητας. Η δεύτερη μάσκα είναι και αυτή ενυδάτωσης, με φραγκόσυκο. Αυτή συγκαταλέγεται και στις αγαπημένες μου, γιατί είναι και πολύ δροσερή! Κάνει το δέρμα απίστευτα απαλό και έχει διακριτικό άρωμα! Και η τρίτη είναι μια μάσκα peel off (δεν αφαιρείται με νερό, αλλά ξεφλουδίζοντας) με papaya και είναι από τις μάσκες που ότι υπόσχονται το πραγματοποιούν! Όποτε τη βάζω νομίζω ότι έχω βγει από spa! Το πρόσωπο φαίνεται πραγματικά λαμπερό και ανανεωμένο!! Και να αν έπρεπε να βάλω μία στην κορυφή της λίστας, θα έβαζα αυτή! (Την τιμή της τη θεωρώ λίγο τσιμπημένη...)

Υ. Γ. Το σκίτσο είναι και αυτό του Κυριάκου Μακρή, το οποίο δεν έχει εκδοθεί ακόμα (Ευχαριστώ Κυριάκο που μου το παραχώρησες!!) !!!! Το comic- album του ''Βρώμικη Τρομπέτα'' θα κυκλοφορήσει αυτό τον μήνα, ενώ θα συμμετέχει και στο Comicdom 30/03-01/04. Καλή επιτυχία Κυριάκο και πάντα τόσο ωραίες εμπνεύσεις (για να ανεβάζω κι εγώ στο blog μου)!!!


6 σχόλια :

  1. Εμένα πάλι μου συμβαίνει το άλλο, δεν μπορούν συνήθως να με βοηθήσουν να βρω την κατάλληλη μάσκα για μένα.. Από τότε που βρήκα κάποιες από την Apivita που με βόλεψαν δεν τις αλλάζω με τίποτα.. Χρησιμοποιώ με πράσινο άργιλο και για ενυδάτωση αυτήν με aloe :)

    Είμαι η καινούργια σου follower
    Φιλάκια
    Claire
    http://notebookofclaire.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα, μα με το ζόρι να μας δημιουργήσουν κόμπλεξ εκεί στα φαρμακεία; Άκου έχεις κουρασμένο δέρμα, και στο λέει έτσι απροειδοποίητα! Τς τς τς... Κι εγώ έχω βολευτεί μια χαρά με τις μάσκες Apivita!
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Claire: καλώς όρισες καινούρια μου follower!! Καλύτερα να μη σε βοηθούν παρά να σου πέφτουν οι παρατηρήσεις κατακέφαλα... Ναι, και η μάσκα με την πράσινη άργιλο είναι φανταστική (ντροπή ξέχασα να την αναφέρω!!)! Προσεχώς θα δοκιμάσω και αυτή με aloe!

    @ Evi: είδες??? Ίχνος τακτ!!! Apivita και ξερό ψωμί! Μόνο που πλέον πηγαίνω κατευθείαν στο stand σχεδόν τρέχοντας και με κατεβασμένο κεφάλι, για να μη με πετύχει καμία αισθητικός στο μεταξύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μάσκες της apivita είναι πραγματικά υπέροχες.. Αν και δε χρησιμοποιώ γενικά μάσκες οπότε δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο μέτρο σύγκρισης.χεχε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Apivita αγαπημένη!Βέβαια το τελευταίο διάστημα δοκίμασα και τηs Seventeen και έμεινα πολύ ικανοποιημένη.Αν μπορέσειs δοκιμασέ τεs μιάs και εμένα με βοήθησαν αρκετά με την επιδερμίδα που έχω(μεικτή-λιπαρή) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @panagiota: de xreiazetai na apoktiseis metro sugkrisis, meine se autes, oooles ekei sumfwnoume!

    @ siabeautyandmakeup:exw akousei ki apo alles kopeles kala logia gia ti sugkekrimeni maska.. kai vevaia tha tis dokimasw, eimai anoixti se beauty protaseis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα προΊόντα; Γράψε μου τη γνώμη σου!

Brands List

BRANDS LIST
Copyright © make up your dayz. Made with by OddThemes